29 Kasım 2016 Salı

AYVALIKLI TEKİR KEDİ FINDIK NEDEN BLOG KONUSU OLDU?

       

Fındık, bugün 6 yaşını geçti. O yalnız bizim değil, arkadaşlarımızın da çok sevdiği bir kedi. Eşimin aracılığıyla konuşan bir kedi Fındık. Ayvalıklı Fındık olarak tanınıyor.
 "Ayvalıklı Fındık'ı tanıyor musun?" diye diğer kedilere soran arkadaşlarımız var. Eşimin başlattığı bir oyun bu. Gittiğimiz her yerde zaten hayvanlara ilgi duyduğumuz için, onları hem sever hem de Fındık'ı sorarız. Onlar kendilerine göre yine eşimin ağzından cevap verir:  "Bilemedim abi, kimlerdenmiş?", "Aaa, o tekirgillerden, ben fazla tanımam.", "Çok duydum ama tanışamadım. O pek dışarı çıkmaz" gibi diyalogların sonu gelmez.
Bu blog Ayvalıklı Fındık'ı ünlü yapmak için başlatılmadı. Amaç Fındık aracılığıyla hayvan dostlarımızdan söz etmek. Köpeğiniz mi var, hamsterınız, papağan, muhabbet kuşu, atınız... Dostunuz hangisi olursa olsun, burada onlarla ilgili paylaşımlarda bulunalım. Paylaşımda bulunurken birbirimizin deneyimlerinden yararlanalım. Çok sevdiğimiz dostların anıları, fotoğrafları, adı, öyküsü yazıya geçsin, belgelensin. Aslında paylaşılan  hayvan sevgisi olacak. Hayvan sevgisinin büyümesine katkı sağlarsak ne mutlu bize! 
Bir gün daha güzel bir dünyada "Her şey bir hayvanı sevmekle başladı" diyebiliriz, belki! 
Katılımınızı bekliyoruz.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder